Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M.Patocka

20. 11. 2011 22:43
prima clanek

Nektere prispevky jsou hulvatske a neurvale. Jste krasna mlada dama, ktere neni jedno co se kolem ni deje. Jestli jste se narodila ve Vjetnamu nebo v Cechach je uplne jedno. Takovych lidi by tady melo byt vic.

1 0
možnosti

viveka

21. 11. 2011 8:18
Re: prima clanek

R^

0 0
možnosti

Romiiik11

20. 11. 2011 11:23
Vy si vytváříte názory na svět pouze na základě osobních

zkušeností? To Vám gratuluji, jste jediná na světě. U ostatních lidí naštěstí funguje i předávaná zkušenost, takže se nemusí po večerech promenovat po cikánských čtvrtích, aby na vlastní kůži zjistili, jestli je někdo přepadne či znásilní. Prostě se těmto čtvrtím vyhnou na základě negativních zkušeností jiných lidí. A když Vašeho kamaráda, který bydlí dva vchody vedle Vás přepadne a okrade parta cikánů, určitě se nebudete ve svém městě cítit bezpečněji a určitě nebudete "hýkat" blahem, že tam cikáni jsou. Takže já si své předsudky (na rozdíl od Vás) nechám a v přítomnosti cikánů si budu peněženku obzvláště hlídat. Taky nepolezu do míst, kde jich je větší množství a nebudu si je pouštět do baráku. Mimochodem, když jsem začal sám bydlet, vybíral jsem si prací prášek (a spoustu jiných věcí) na základě zkušeností a doporučení jiných. Takže mne berte jako ztracený případ;-)

1 0
možnosti

M.Patocka

20. 11. 2011 22:31
Re: Vy si vytváříte názory na svět pouze na základě osobních

Me uz okradlo hodne lidi. Vsichni byli bili a mnozi z nich nosili kravaty a elegantni kostymky. Slecno - dal jsem Vam karmu. Super clanek.:-)

1 0
možnosti

habit-.!..

19. 11. 2011 17:23
... milá dámo...

... těžko u nás najdete někoho, kdo by neměl alespoň zprostředkovanou zkušenost - tím myslím zkušenost která se netýká přímo nás, ale někoho z našeho blízkého okruhu příbuzných a známých... už jako děti jsme věděli, že do některých ulic se nesmí, už jako děti jsme poznávali podivnou a nám cizí mentalitu - třeba když náš romský spolužák přestal chodit do školy a po měsíci jsme se dozvěděli, že mu otec zlomil obě nohy a nechal mu je srůst nakřivo, aby na něj dostal invalidní důchod...

... vytýkáte nám to, co tady sama předvádíte - soudíte celou společnost na základě několika "plinařů" a vytýkáte jí, že slepě a neodůvodněně nenávidí a utlačuje nějakou menšinu...

... kdybyste přišla někam do hospody a rozvykládala se o tom, že přistěhovaní asiaté neplatí daně a sociální pojištění, prodávají padělané zboží a cigarety a jejich nejčastější obrana je "neumi ceski", nikdo by vám netleskal, spíš by vám řekli, že aspoň nepřepadávají, živí se sami a starají se, aby jejich děti byly lepší...

2 0
možnosti

marka40

22. 11. 2011 7:41
Re: ... milá dámo...

R^ Dobře shrnuto.

0 0
možnosti

tit

19. 11. 2011 16:30
Shrnutí 2.

Pánovi, který napsal příspěvek s ručním sběrem rýže a spaním s prasetem u hliněný zdi, chci jen připomenout, že mu na konci příspěvku chybí slovo "Heil", aby ho měl dokonalý. :) Za více slov mi nestojíte. Paní Hellga by si měla položit otázku, jestli puberťáky a "retardy" jako společnost nebere? I puberťáci a retardi tvoří společnost, ať se vám to líbí nebo ne. Možná záleží právě na nynějších puberťácích, protože to jsou oni, kdo mají tu moc něco do budoucna udělat. Všem, co článek pochopili a chválí moji češtinu, děkuji. Na všechny ostatní omezené rasistické komentáře odmítám dále reagovat - pro hlupáka každý hloupý. :)

1 0
možnosti

ininfinitium

19. 11. 2011 16:21
Shrnutí

Jak už jsem psala, pro odpovědi nemám dostatečný počet dukátů, nevím jestli to je špatně nebo (když vás tu tak vidím) dobře. Jen pár lidí evidentně POCHOPILO smysl mého článku, který se NEZABÝVÁ (a je to tam dokonce vyloženě napsané :-)) romskou problematikou, na který má každý z vás svůj vlastní názor, jenž vám, choulostivcům, nikdo nebere. Na Cikány si nadávejte jak chcete, víte, mně je to upřímně jedno :) Článek se zabývá předsudky lidí, kteří onu empirickou zkušenost neměli a nechávají se akorát strhnout davem. Stejně tak dobře bych mohla napsat článek o Českém snu, což (soudím podle toho, jak jste tu všichni prudce inteligentní - těm, co článek pochopili se omlouvám) všichni znáte. Pána, který nelogicky přeskočil na vzhled Vietnamek mohu ujistit, že by ho podle jeho vychování, ani ta bába s hnusnýma pantoflema nechtěla doma. :) Pána, který mě posílá domů s tím, že mě nezval,mohu ujistit, že on osobně si může zvát leda tak příbuzné na oslavu svých 15.(?) narozenin.

1 0
možnosti

stedrik

19. 11. 2011 9:36
jooo, to je dobře pokrytecký

doma by to sklízelo ručně rejži, večer by se to hádalo s prasetem, kdo bude spát u hliněný zdi, ale v socialistickým kapitalismu tomu narostly svaly u pusinky a všicí okolo jsou ti zlí a ovlivnitelní. Ale státní dluhy v celé Evropě to v budoucnosti vyřeší samy. Můžou rádoby intelektuálové psát článků kolik chtěj, zakazovat diskuze, cenzurovat do aleluja, ale až nebudou kačky na nic a dojde i na výpalné  na sociální smír bude potom i zábava.

0 0
možnosti

viveka

19. 11. 2011 9:49
Re: jooo, to je dobře pokrytecký

Štědříku, dej si facku.

0 0
možnosti

viveka

19. 11. 2011 9:23
Manipulace

Kdysi jsem se zúčastnila jakéhosi průzkumu týkajícího se prý účinnosti reklamy. Prý šlo o kávu.

Princip byl ten, že člověk absolvoval testík, který se ho tázal na sympatie či antipatie k něčemu na fotkách. Pak shlédl nějaký šot a absolvoval tentýž testík. Byla jsem zděšená účinky těch zdánlivě nevinných šotů. I když si člověk myslí, že na něj nemají účinek, mají. Nemyslím si o sobě, že jsem obzvlášť manipulovatelná.

Existují metody, o kterých nemáme ani zdání, a kdo chce, táhne nás s jejich pomocí na vařené nudli.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

19. 11. 2011 9:00
hysterie kolem romů

je reakcí na léta neřešený a bobtnající problém.....Rómů přibývá a situace se zhoršuje....lidé se bojí nechat to zajít tak daleko jako např. Dánové nebo Nizozemci "své muslimy"....už ví, že udělali chybu a nejde to vzít zpět.

Už i Německo přiznalo, že multikulturní koncept je mrtvý. Imigranti ano, ale budeme přebírat, kdo ano, kdo ne. Je to nutné. Romové ale nejsou emigranti. Jsou "naši", ale sociálně vykazují téměř všechny negativní znaky emigranta. Blbé je, že ty pozitivní už méně.

S Vietnamskou komunitou má zde daleko méně lidí problémy. Proč asi? Jejich děti se dobře učí, nepřepadávají nás na ulici a chovají se uctivě a jsou pracovití. To jsou vlastnosti, kterými si u některých lidí (a patřím mezi ně i já) získali respekt. Díky nelegální činnosti části této komunity určité předsudky existují také (asi je sama zaříváte), ale je to s Romy nesrovnatelné.

2 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

19. 11. 2011 9:00
Re: hysterie kolem romů

Jestli máte potřebu se k někomu vyjádřit, zkuste prosím spíš apelovat na Romy, aby se přizpůsobili vám a vzali si příklad, než na majoritu, aby se přizpůsobila Romům.;-) Jinak k vaší češtině obrovský respekt. R^

3 0
možnosti

iluminat

18. 11. 2011 21:15
Slecno autorko - sama si protirecite, pokud jste se v Cesku

nenarodila a pisete perfektni cestinou, studujete, na davkach nezijete, a asi ani vase rodina ne, ktera rozhodne JE integrovana, zakony Ceske Republiky dbala, tak asi pochopite co cechum na romech vadi. A ani ne tak na romech jako na politice - co zlatych koryt na te "pomoci" uz nadelali! A pak, aby  se nereklo ze nic nedelaji, a ze to neni tak strasne, tak je trestaji za ty same zlociny mene, pokud vubec. Dvoji lokte.

Tak se neztrapnujte.

1 0
možnosti

Vohon

18. 11. 2011 18:30
Proč nemám rád cikány já. Add.HujeroBijce-jižní Morava...

Před 55lety, jsme vandrovali,dva študáci z Prahy,o prázdninách stopem po vlastech českých.Smrděli jsme korunou a hladoví cestou zpět se už živili jen nakradenými klásky kukuřice.Když vtom se za humny jihomoravské vesnice objevila překrásná cikánka.Sedmnáctka jako my a nejen hezká,ale i milá. Bóže,to se to v tomhle věku kecá!Měli jsme řečí jak v parlamentě a holka nás nakonec pozvala domů.Na oběd(!),protože máma vaří knedle a "zajaca na smotaně".Samozřejmě jsme šli.V úhledném a čistém domku nás přivítala neméně čistá a úhledná mamina té krásné holky a opravdu nás nakrmila.Moravské knedlíky,no pro pražáky nic moc,ale ten zajíc na smetaně...!Olizovali jsme se nejen až za ušima,ale kolem celé hlavy.Obě,mladá i stará se jen usmívaly.Ovšem za chvíli smíchy řvaly jak houpací koně.To při pohledu na nás,když nám prozradily,že jsme právě "zožrali mačku od súseda"z druhého konce dědiny.Tak!A od té doby nemám rád cikány a můžete jim říkat třeba romové...!

1 0
možnosti

tata01

18. 11. 2011 21:26
Re: Proč nemám rád cikány já. Add.HujeroBijce-jižní Morava...

tak to teda nechápu, dostali jste najíst - chutnalo vám, a proto nemáte rád cikány ? Tak to mi teda hlava nebere8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8252x
Společnost se dělí na:

Vegetariány a "Pouze-kuřecí-maso-jím".
Šprty a "Já-jsem-se-to-fakt-neučil!"
Boháče a snoby s půjčeným značkovým sakem.
Zloděje a kamarády, co nevrací dluhy.
Dospělé a velké vzrůstem.
Cikány a bílé recidivisty.
Kuřáky a nekuřáky s cigárem.
Ošklivé a upravené ve photoshopu.
Hip-hopery, vlastence, spodiny, vojáky, gympláky, kočičky a pejsky, ...

Je to tragikomedie.

Seznam rubrik