Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle meho z toho vseho vyplyva strah z neznameho.Tim nechci rikat ze Evropa by mela otevrit hranice a prijimat vsechny uprchliky.

Take Multi-Kulti je nesmysl. Ja ziji v zemi ( USA) ktera prijima million Imigrantu rocne ale od kazdeho je ocekavano ze se prispusobi svemu prostredi.Kdyz se podava prisaha na Obcanstvi je tam veta ( budu podporovat ustavu USA.)

Zil jsem v New Yorku 11 let a poznal jsem lidi z kazdeho konce sveta( Muslimy tez),ke kazdemu jsem se choval slusne dostal jsem to zpatky 99%

Vsecko zalezi jak se clovek k tomu postavi.

0 0
možnosti

J52a10n 56P48a17l25l46a44s

24. 6. 2015 22:19

Slečno (paní), ode mě karma za to, že přemýšlíte, formujete si svůj názor a v neposlední řadě i za krásnou češtinu a výborný pravopis.

S obsahem bych trochu polemizoval, ale když píšete, že do diskuse nevstoupíte…

0 0
možnosti

J14a61r83a 33R47a86n88k

24. 6. 2015 18:58

Karma, dals jste si na clanku zalezetR^

1 0
možnosti

Vypíchla jste charakteristiky dvou nejhlasitějších, ale zároveň nejkrajnějších táborů s podle mě zhruba stejně nečetným obsazením. Nemyslím, že by do nich spadal celý náš národ. Přesto mi přijde, že téma uprchlíků momentálně řeší nebo alespoň vede v patrnosti a je tím nějak ovlivněna drtivá většina lidí. A z nich alespoň podle různých anket a koneckonců i té petice je jich hodně proti přijímání ilegálů všeobecně, a kolem cca 90% proti jakýmkoliv kvótám. Nechcete doufám tvrdit, že ti všichni "doma brousí nože" a podléhají hysterii.

2 0
možnosti

J81a65r43a 46R38a88n90k

24. 6. 2015 18:57

Tomasi, v Kanade tomu tak neni, podle reakci lidi a zprav se nikde neprotestuje, mozna proto, ze je nam vladou vzdy receno, co a jak bude. Vime, ze je zde uz asi 1.400 Syranu a do roku 2016 ma prijit dalsich 10.000. Vime take, ze jsou jejich dokumenty radne prozkoumany, proto to trvalo dva roky pro ty prvni. Zalezi skutecne na kazde vlade, ta kanadska ma podobne imigracni zakony jako australska.

0 0
možnosti

Mně stačí, abych se díval na dění v západoevropských státech. Tam jsou s africkými přistěhovalci obrovské problémy, což nyní konečně přiznávají i západoevropští politici. Proto si nedělám sebemenší iluze, že tady by to bylo jiné, kdyby jich tady bylo tolik, co jich je tam.

Proto se jednoznačně stavím do první kategorie lidí, která to vidí bez jakýchkoli příkras, jakýchkoli sentimentalit.

Dvě věci jsou zcela mimo jakoukoli pochybnost:

1) V Africe přibývá obyvatelstva tak rychle, že to Afrika nezvládá. A není možné předpokládat, že se na tom v dohledné době něco změní.

2) A západoevropských státech afričtí přistěhovalci způsobují mnohem více problémů, než jaký tam představují přínos.

Stačí, abych tyto dva body dal vedle sebe a docházím k závěru, že si nelze dělat sebemenší iluze. Tento fenopmén byl, je a bude nesmírným problémem. nějaký sladkobolně sentimentální pohled na věc je zcela mimo realitu. Generaci našich potomků jde o samotnou existenci.

A jenom pro upřesnění: To, co jsem napsal o Afričanech, se podle mého názoru netýká Vietnamců.

1 0
možnosti

V ČR mi situace přijde celkem ok.

IVČRN je jasně "vedoucí opoziční silou" a tam žádný extremismus nevidím. Naopak vysokoškolsky vzdělaní lidé, rozlišující mezi různými druhy uprchlíků (muslimové, křesťané), používání normálních politických prostředků (petice, poklidné demostrace), prostě politika, která se dá ustát i proti EU.

Naopak, kdyby nebylo IVČRN tak by se takovéhoto tématu nepochybně ujala třeba DSSS a tam bych už riziko některých extrémních postojů (totální nepřijímání, prosazení zákonů za které bychom byli sankcionizováni EU, nezvládnuté násilné demonstrace, atd...) viděl.

Buďme rádi za velmi rozumný a tolerantní postoj "lidové opozice" okolo uprchlíků v našem státě, v okolních státech je situace o dost horší.

3 0
možnosti

Dobrý článek. Karma

2 0
možnosti

Hezky napsané a čtivé. Oceňuji vidění "středem" ne z krajních pozic. Strach má velké oči, na druhou stranu je třeba používat zdravý selský rozum. Obavy, že pár tisíc muslimů změní charakter země, se zdají liché. Nicméně být jich takový "milion", to už by bylo naprosto jiné Česko. A je těžké stanovit hranici, aby to ještě bylo zvládnutelné, tj. pomáhat ano, ale nepáchat přitom sebevraždu.

3 0
možnosti

Karma.Tady na blogu je až neuvěřitelná hysterie.Z mnoha blogů mám pocit,že se cíleně na nebohé Česko řítí armáda ebolou nakažených muslimů,která podřeže všechny české muže a znásilní všechny ženy.Konec civilizace v Česku se blíží a jen Vandas,Konvička,Volfová,Bartoš a Okamura nás mohou ještě zachránit...

2 2
možnosti

Holka zlata, kdyby muslimsti pristehovalci byli jako Vietnamci, tak se tu nic neresi.

Ale my mame s nima 1400 let neblahych zkusenosti

5 0
možnosti

J38a17r23a 27R19a84n21k

24. 6. 2015 19:00

Radku, do Kanady prichazeli prvni muslimove uz v 19. stoleti, v 70. letech pak nejvice Syranu po Assadove puci (otec), koncem 79. pak Chomeini - desetitisice Persanu.....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS